Your own personal Iliescu


2006. Era concertul Depeche Mode și atunci l-am văzut prima oară. Dădusem o treime din salariul de ziarist de provincie pentru concert. Cu vreo două ore înainte de mișcările androgine ale lui Dave Gahan, un vuiet de huiduile și înjurături  se apropia de mine. Mă simțeam ca pe „Oblemenco” când intra trădătorul Claudiu Niculescu pe teren. Blestemele erau aproape și deja puteam desluși „Băga-mi-aș pula în morții mă-tii de comunist jegos!”, dar și adaptările „It’s just a question of time până când o să vă dăm afară din țară”. În spatele meu apăruse deja un culoar pentru personajul ocărât. Ambele maluri aruncau cu înjurături în domnul înalt, slăbuț și cu ochelari. Zâmbea stânjenit, privea în pământ și încerca să grăbească pasul. Aproape de mine, un pahar gol țuști spre el. Fix de asta era nevoie pentru ca domnul îmbrăcat prea elegant pentru eveniment să ajungă ca parfumierul din „The story of a murder”. Doar că s-a prins și el că nu e de șagă și s-a grăbit să intre în sectorul VIP. Sectorul în care invitația primită gratis de la cine știe cine te oprește de la orice fel act civic.

2010. Eu, mutat în București. Personajul, în tribune la un meci de baschet Steaua – Dinamo. O galerie roș-albastră, mică și nu chiar inimoasă, la peluză. Când l-au văzut pe ăsta, au început să-i dea cu pula peste gură de parcă ar fi fost Gigi Becali fără bodyguarzi. Așezat deasupra băncii de rezerve, ochelaristul zâmbea din nou stânjenit. La fel zâmbeau și jucătorii, dar parcă un pic mulțumiți. Și situația a durat aproape cât meciul. Zic aproape pentru că personajul a plecat înainte de final. După doi ani, băiatul ăsta a ajuns premier. Cum dracu’ s-a întâmplat asta?

P.S. Muie Băsescu!

Anunțuri

6 răspunsuri la „Your own personal Iliescu

  1. In sfarsit am inteles! Deci voi sunteti de vina! Ati indus in omul asta un sindrom Stockholm, de nu mai putea fara portia zilnica de injuraturi. Si pentru a simti efectul, a avut nevoie sa mareasca doza. De aici nevoia fizica dureroasa de a se face premier. Golanilor! Voi ne-ati adus in situatia asta!

  2. 2010, concert Massive Attack, la un moment dat apare pe ecranul din spatele trubadurilor urmatorul mesaj „Ion Iliescu a murit!”. Toata lumea in exataz!
    2012, Ion Iliescu la butoane bine mersi, sanatos si voios. Cum dracu s-a intamplat asta?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s