Hoţii de mirese merită mai multă bătaie decât hoţii de cai


În general, m-am ferit de catalogări heirupiste de genul românii sunt proşti sau românii fură, sau chiar şi ţiganii fură, deşi aici… da’ lasă. Nu toţi fură, nu toţi sunt proşti, deşi ţiganii… da’ lasă. Da’ nu mai pot. O să generalizez fără umbră de regret. Bucureştenii care fură mirese sunt proşti. Sunt proşti de le fluieră urechile când bate vântu’.

În fiecare weekend în care trec pe lângă Arcul de Triumf văd zeci de mirese furate. Adică toate din Bucureşti. Cum poţi să-i mai ceri lu’ ginerică sticla de whisky şi declaraţia de dragoste dacă el ştie deja unde-şi găseşte mireasa? Ba poate să-şi şi aleagă alta dacă ia metroul până la Aviatorilor şi de acolo autobuzu’.

Şi de ce la Arcul de Triumf? Adică, ce legătură are cu dragostea, cu căsnicia (n. m. – care vine de la verbul a se căsni – a se chinui) un monument funerar-militar, unul care comemorează morţii din primul război mondial? E ca şi cum ţi-ai aduce mireasa în cimitir, nu? Cică, o variantă ar fi cum că Bogdan Stelea a încercat să-şi ceară iubita în căsătorie pe Arc, dar nu l-a lăsat Primăria. Şi acum, hoţii de mirese ce vor? Să-i fure şi ideea năsosului portar? Poate că i-aş înţelege pe primii, deşi… da’ lasă!  Dar acum vin în fiecare weekend cu zecile. Care-i şpilu’, proştilor?

Eu cred altceva. Eu cred că românii petrecăreţi au văzut cel puţin o dată Poarta Sărutului de la Târgu Jiu. Au văzut că acolo vin miresele să jure credinţă, la monumentul cu labii. Booon. Acum, nu prea ai cum să-i furi omului mireasa din Bucureşti şi s-o duci la Târgu Jiu. E departe şi rişti să ţi-o subfure ţiganii din zonă. Te trezeşti cu ea la produs în Spania. Parcă e prea mare bătaia de cap, nu? Booon. Ce seamănă cu Poarta Sărutului? Ce seamănă? Ce seamănă? Arcul de Triumf. Nu contează că ăla e făcut pentru morţi şi nu pentru dragostea viilor. Seamănă? Seamănă! Ia mireasa! Scoate-i papucii şi în giratoriu cu ea!

Reclame

Un răspuns la „Hoţii de mirese merită mai multă bătaie decât hoţii de cai

  1. acum niste ani vedeam frecvent mirese la terasa new york a marelui ospatar
    cred ca nuntasii sunt la fel de destepti pe toata axa tg jiu-craiova-bucuresti

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s