A venit ziua dreptății


Mă mut la casă. Adio babei care venea la mine să-mi zică să nu mai bat la tobe noapte, când, de fapt, vibrau bașii prin podea! Adio babei la care veneam să nu mai dea slujba la maxim duminica dimineața de pe Etno, când, de fapt, vorbea Dumnezeu prin corespondentul lui în teritoriu! Adio babei care s-a trezit la 12 noaptea cu pisicul meu pe piept care-i intrase pe geam! Adio urcat cu bicicleta în cârcă până la etajul patru! Adio muncitori care, credeam eu, că construiesc o casă căreia îi păstrează fațada interbelică și, de fapt, construiesc un bloc de zece etaje! Adio curvei grase de pe Maria Rosetti care se încălzea iarna la hota de la restaurantul Nicorești! Adio câinilor de pe Popa Petre care mă obligau să ocolesc 500 de metri ca să mă duc la magazin! Adio Ambasada Israelului care blochează strada de frica atentatelor! Adio moșului de la magazin care angajează doar vânzătoare brunete și cu decolteu! Adio magazin OK care are prețuri de Cannes din timpul festivalului! Adio căcați de câini și pisici pe care-i jucam aproape zilnic în picioare! Adio dus gunoiul în lift! Adio chiloți la uscat în fața tuturor vecinilor de cartier de la etajele  superioare. Adio întreținere de 15 milioane și weekend-uri sub plapumă! Adio femeie de serviciu stresantă! Adio clopotelor de duminică de la cele două biserici ortodoxe pe o rază de 200 e metri! Adio șosete pe calorifer când plouă! Adio amicilor care adoră să-și injecteze heroină lângă caloriferul de la intrarea în bloc și-mi cer pe stradă bani de un covrig că sunt nemâncați de când erau în clasa a patra!

Bun venit…

P.S. Cine mă ajută la cărat mobilă?

 

Reclame

12 răspunsuri la „A venit ziua dreptății

  1. Şi ce dacă angajează doar vânzătoare brunete și cu decolteu? Ce-ai vrea, să angajeze clorotice cu guler închis la ultimul nasture?
    În rest, o să fii plăcut surprins de câte rude de care n-aveai habar vor apărea în viaţa ta. O nepoată de a treia bună, dar pe care, inexplicabil, nevasta ta nu prea vrea să o găzduieşti la infinit. O mătuşă care nu prea are unde locui, care – cumva – e pe plaul nevestei. Veri prin mezalianţă care n-au unde dormi, de parcă nu mai sunt puşcării prin Ilfov. Etc.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s