Militarii, nişte terorişti fătălăi


Un pilot de avion borţos cu bombe trece deasupra unui oraş. Primeşte ordinul şi slobozeşte proiectilele peste clădiri. De la înălţime, se vede doar o luminiţă şi sentimentul de vinovăţie pentru uciderea oamenilor de acolo este mult diminuat de distanţă. Dacă le-ar fi tăiat beregăţile, ar fi dormit mai greu noaptea. Aşa, pare doar un joc pe Playstation. După îndeplinirea misiunii primeşte podoabe pestriţe pentru uniformă.

Un nene căruia unii i-au omorât tot neamul umple nişte canistre cu benzină, pune o bombiţă lângă ele, parchează legal lângă un bloc şi pleacă. Bomba explodează, mor oameni. Nenea devine terorist, este arestat, i se taie unghiile de la picioare cu patentul şi primeşte gratis o obturaţie de canal cu o bormaşină cu percuţie.

Bonnnn. Dacă eşti îmbrăcat în uniformă, nu acţionezi din proprie iniţiativă şi ai arme şmechere, eşti decorat. Dacă ai pe tine un halat de baie şi sol-aeru’ tău e un bidon cu motorină, eşti terorist. Deci, până la urmă, toată treaba asta este doar o probleme de organizare. Cam aşa, nu? Dacă teroristu’ ar avea şef şi mitralieră, doar îşi apăra patria, nu a ucis zeci de oameni nevinovaţi.

Hai să ne imaginăm aşa de început de weekend că mama îţi este violată, ochii tatălui sunt mâncaţi de câinele vecinului şi surioara ta este arsă pe faţă cu fierul de călcat. Să nu-mi spui că nu vrei să te răzbuni! Să nu-mi spui că nu visezi să fii Rambo cinci! Să nu-mi spui că nu visezi că-i muşti din mărul lui Adam nenorocitului! Răzbunarea este poate cel mai primar sentiment. Oricâtă educaţie şi cursuri şi şedinţe la psiholog ai face, el aşteaptă acolo în fundul creierului să intre în joc.

Hai să ne imaginăm că soţia lui Obama este răpită de rebelii din Căcatistan şi i se taie un deget. Toţi americanii vor răzbunare pentru prima lor doamnă de culoare. Preşedintele declară război, trimite avionul de mai devreme, dă ordinul şi creieri prăjiţi pe oglinda de la baie. Americanii ies în stradă, focuri de artificii ca pe 4 iulie. Palalila, şmecherie. Păi, coaie, Barace, în cazul ăsta, eşti un terorist! Scuze, eşti un terorist fătălău!

Să nu credeţi că ţin cu teroriştii! Ţin cu ei cum ţin cu Steaua. Şi cu soldaţii ţin ca şi cu Dinamo. Vreau să zic că nu este nicio diferenţă între un militar şi un palestinian cu iniţiativă. Ambii ucid oameni. Cum dracu’ să te angajezi ca să omori oameni? Cum să te antrenezi ca să omori oameni? Cum să omori oameni că aşa îţi zice o voce în cască? Chiar nu eşti bun să faci şi altceva? Chiar nu eşti în stare să dai cu bidineaua sau cu mătura? Chiar e nevoie să-ţi hrăneşti copilul cu sânge de om? Dă-te-n Doamne iartă-mă!

Reclame

13 răspunsuri la „Militarii, nişte terorişti fătălăi

 1. Presimt ca nu mai vrei sa te bronzezi la telaviv.
  S-a intimplat si invers, cand aia in halate au fost tinuti pe palme de o anumita madama pina au ajuns cu tara si guvern propriu si aia in uniforme s-au pomenit bombardati si pusi la coltul de rusine.
  Cat despre „yes, we can!”, numai de bine. Dupa 4 ani si un oscar, pardon, nobel, io nu-s prea lamurit ce „can” asta. Dar las’, ca mai are 4 ani la dispozitie sa incerce.

 2. Daca dai legile care trebuie te numesti bancher si ai voie sa faci camatarie cum vrea pula ta, daca tu faci acelasi lucru esti un interlop ordinar care trebuie sa zaca-n puscarie. Pulane si bocanci in goarna au voie sa dea numai jandarmii, daca le dai si tu omoru’, esti huligan. Al mai tare il fute pe prost cum, cit si unde vrea el atit timp cit poate. Se cheama democratie daca e cu prezervativ si preludiu si dictatura daca e brusc si cu ghionturi. In ambele cazuri esti futut pe bani. Banii tai.

 3. astept un arab din ala de treaba sa puna o bomba langa casa lu ma-ta,asa cum au pus in metroul din Londra de exemplu, sa vad daca-ti schimbi optica

   • Sau sa-i bata-n geam cu o mitraliera .50 fiindca „are indicii” ca in casa lui ar putea fi un terorist. Nu era niciunul ? Bad luck, dude! Sorry for the collateral damage!

  • eu visez la momentul in care un evreu de treaba o sa-si faca un chibut in curte la tataia tau, intrucat asa vrea muschii poporului ales. ales sa ce pizda ma-sii?! sa recreeze crimele comise de colonistii americani?

 4. bre, h’autorule, articolul l-ai scris pentru obtuzi gen kakamizeria sau ti-a picat cu tronc tuta-terorista?

  da, el bortos, ea orfana plina de durere. :)))

 5. diferenta reala nu o face gradul de organizare – ci daca esti castigator sau nu in conflict. aia castigatori sunt aia buni, aia de pierd sunt ai rai. si atat.

 6. Militarii mor pentru ca tampiti ca tine sa aiba dreptul sa se exprime liber in democratie…muta-te in Iran si scrie imnuri prin care sa ii ridici in slavi pe toti tampitii care viseaza 7 virgine dupa ce se arunca in aer si i-au cu ei 20 de nevionvati…iti doresc sa prinzi primul autobuz capcana

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s