Reclamele la alcool să se ducă după Sergiu!


spirtOk, nu avem foie să fumăm în locuri publice.  Trebuie să ucidem timpul în aşteptarea autobuzului mâncându-ne unghiile. Foarte bine! Fumătorii trăiesc mai mult, nefumătorii nu vor mai avea mucii negri când ies din cluburi. Dăm dovada că suntem o ţară civilizată, una în care încă ne rugăm să ningă ca să nu mai vedem căcaţii de câini, cojile de seminţe şi pungile de pe stradă.

Tutunul este un drog naşpa. Nu prea îţi dă nicio stare, costă al dracului de mult, pute naşpa, îţi distruge plămânii şi devii dependent după câteva fumuri. Corect? Corect!

Alcoolul este un drog şi mai naşpa. Cel mai naşpa. Eu l-aş pune între cocaină şi heroină. Ăla bun costă mult. Ăla prost costă puţin. Şi whisky-ul şi ţuica de alendelon lăsat la macerat în căcat îţi atacă ficatul, televizorul, nevasta, copiii şi partenerii de băutură.  Nu e nevoie să exemplific cu morţi cu vizor la cap în formă de sapă dobândit în urma consumului de alcool. Ziceau unii că sida şi cancerul au fost făcute în laborator pentru ca populaţia să mai scadă ca să avem loc unu’ de altu’ pe străzi. O fi, nu ştiu. Da’ alcoolul pentru ce a fost inventat? Beuturică este sută la sută principala cauză a morţii în Vaslui.  Ea te omoară pe tine (consumutarul), pe nevastă-ta (consumatoare şi ea, probabil), pe amantul ei, pe vânzătorul care nu-ţi dă pe caiet, pe ăia care se uită urât la tine, pe ăia care sunt cu tine în maşină şi pe ăia care sunt în alte maşini. Booon. Vrei ca fiicei, surorii, mamei sau bunicii tale să-i pută gura sau să fie făcută poştă în spatele crâşmei de trei ţigani morţi de beţi care, după ce termină cu ea, îşi scriu numele pe ţâţele ei cu briceagul ca pe corcoduş? Nu prea, nu?

Atunci, de ce e voie la televizor cu reclame la alcool şi nu e voie la ţigări? E mai periculos pentru un copil să îşi dea banii de vată pe băţ pe ţigări la bucată sau pe Săniuţa şi să-şi fută colega de joacă cu încărcătorul de la tabletă?

Reclame

4 răspunsuri la „Reclamele la alcool să se ducă după Sergiu!

  1. Astazi am citit despre initiativa celor din Cluj si chiar ma-ntrebam cat o sa treaca pana la un articol despre marele proiect. Avem, ca tara, defecte intr-atat de multe domenii si dintr-atatea perspective, incat fumatul e chiar dispensabil, la nivel de problema nationala. Cum ai spus si tu, nu vor mai fi chistoace, ci doar seminte, cacati si prezervative pe strada. Nu interzicerea fumatului in locuri publice defineste o tara „civilizata”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s