Carte de bucate pentru inimi sănătoase


Copiii noştri vor creşte probabil cu unt de arahide, clătite cu sirop, bacon şi cereale cu lapte. Aşa vor vedea în filme, aşa am văzut şi noi şi, în timp, am ajuns să mâncăm ca-n Dallas sau Friends. Fiindcă bunicii mei n-aveau televizor, micul dejun era ceai de zahăr ars, iar desertul era apă cu zahăr. Dacă vreţi să vă creşteţi boracii în mod tradiţional, cu o probabilitate de a muri de inimă la 28 de ani şi cu burtă la 8, aveţi două dintre reţetele bunicii.

APĂ CU ZAHĂR

Ingrediente:

5 linguri cu zahăr;

200 ml apă la temperatura camerei;

un colţ de pâine.

Se pune zahărul în apă. Se amestecă folosind o lingură până se topeşte zahărul.  Se serveşte întingând cu pâine în apă.  Se poate folosi şi în loc de gel de păr, da’ fără pâine.

CEAI DE ZAHĂR ARS

Ingredinte:

o lingură cu zahăr;

300 ml de apă.

Se pune apă la încălzit apa într-o ulcică, cănuţă, oală. Se ia lingura cu zahăr şi se pune pe foc până se topeşte. Zahărul, nu lingura. De asta e bine să nu folosiţi lingură din plastic. Apoi se bagă lingura în recipientul cu apă fierbinte pentru ca zahărul se se amestece cu apa. Se serveşte în cană, cu zahăr sau dumicaţi de pâine, preferabil veche. Recomand varianta 2.

Anunțuri

2 răspunsuri la „Carte de bucate pentru inimi sănătoase

  1. da´e varianta lite ce zici tu aicea. Bunica´mea ne dadea o felie de paine cu untura presarata cu sare sau délikat(cind avea) si una cu zahar, desert. La sase ani m´au scolarizat in bukale si la control a zis doctorita: are ficatu´cam mare :o)))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s