Grecul Cernea şi fiii Taiwan-ului


Ştiţi genul de rockeri care, chiar dacă li s-a rupt ultimul tricoul la subţioara, preferă să-şi cumpere tastatură nouă la calculator. Sertarul cu tricouri bune este negru. Majoritatea sunt cu trupe expirate, iar minoritatea sunt genul suvenir: tricoul primit cadou la laptopul Alienware, ăla luat din Vamă, pe vremea când era Vama mişto, sau ăla primit de la prietenul la care nu se aştepta să-i aducă ceva din Grecia. Sau, mă rog, credea că va primi maxim un magnet de frigider  sau o mostră de ouzo. Din cauza soarelui, majoritatea ţoalelor au nuanţa aia de cenuşă de cărbuni de grătar. Ultimul tricou venit devine şi cel de ocazie, ăla de nunţi sau de apărut la televizor.

Ăsta e Remus Cernea. Scăpând de părinţi la vârsta la care încep să apară hemoroizii, Remusache a pierdut şi sfatul stilistului personal. Acum doi-trei ani, când ieşea din casă, mama lui îl oprea, se punea în faţa uşii şi-i zicea: „Nu pleci din casă cu treanţa aia pe tine! Nu te uita cu ochii ăia de bou la mine că nu te las să mă faci de râs! Te duci să te schimbi dacă vrei să pleci. Dacă nu-ţi convine, să nu te mai întorci!”. Iar, dacă feciorul tot făcea nazuri, o primea pe aia cu: „Eu te-am făcut, eu te omor!”. Şi, la asemenea vorbe duioase, feciorul se întorcea la garderobă şi îşi lua tricoul ăla primit de Crăciun de la părinţi. Ăla alb, Lacoast, alb, cu guleraş negru.

Acum, tanti Cernea e tristă. Fiul ei a purtat în Taiwan tricoul ăla care se cumpără de la absolut orice tarabă din Paralia  Katerini. Pula mea, e normal. Cum să fii în delegaţia României care a mers în Taiwan şi tu să ai tricou cu Grecia? Nici nu cred că MAE i-a retras paşaportul diplomatic din cauza relaţiilor cu China. Sunt sigur că la minister e cineva prieten pe Facebook cu Remus Cernea şi, când l-a văzut pe independetul pesedist cum e îmbrăcat, şi-a spus: „Bă, ce pula mea, pe ăsta nu-l mai lăsăm să plece din ţară că ne face de râsu’ lumii! Nu suntem noi de fală, da’ taiwanezii nu ştiau încă treaba asta”.

581716_10151515400906175_395533423_n

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s