Manipulare cronică la istrăbăşel


chocolate-skull-nuts2Imediat după revoluţie a apărut “handicapatul”. Oamenii nu mai erau proşti, nu mai erau idioţi, nu erau căcăcioşi, pliciticoşi sau ofticoşi. Toţi erau handicapaţi. După ce românii au văzut lagărele cu decreţei urlând ca nişte animale, care ar fi mâncat oricând un copil sănătos scăpat de sub supravegherea părinţilor, au tras concluzia. Handicapatul este cea mai de jos categorie de oameni.

 

Un pic mai târziu, în vocabularul nostru  a apărut un nou cuvânt: manipulaţi. Ăia care nu-l vroiau pe Iliescu erau manipulaţi şi drogaţi. Mai scoateau bani la imprimantă, chestii din astea. Puţini ştiau atunci ce înseamnă drogurile. 0,1 la sută văzuseră un gram de cannabis la televizor. Şi manipulaţii ăştia de americanii care vor să vândă ţara prin corespondentul lor Ion Raţiu au fost potoliţi. Au fost potoliţi de minerii cei puri, care acţionau după cum le dicta raţiunea lor de heruvimi.

 

Handicapaţii au cam dispărut. Din limbajul de lemn, zic. Au rămas în parlament şi guvern. Manipularea a rămas. Presa a manipulat, politicienii au manipulat. Orice mişcare de stradă are loc e dirijată de oameni vânduţi care, evident, manipulează. Aşa că toţi care cer o demisie, chiar şi pe stadion, sunt manipulaţi. Ăia care strigă sunt manipulaţi. Ăia care nu strigă, ghici ce?, sunt tot manipulaţi. Mă gândesc şi eu aşa, ca Moromete, la o felie de mămăligă cu cocoloaşe. Bă, bine, e unu’ vândut care manipulează la rândul lui doi prieteni. Sau poate trei. Sau poate zece. Sau poate o sută. Bă, da’ dacă se găsesc încă 1.000, 10.000 de oameni care li se aliază, cum sunt? Proşti? Poate. Dezinformaţi? Poate. Bă, da’ nu au cum să fie manipulaţi. Mai ales dacă în presă apar puţine spre deloc informaţii despre cauza lor, cum a fost cazul în ultimele săptămâni. Oamenii sunt supăraţi. Nu îi manipulează nimeni şi sunt nevoiţi să gândească singuri. Poate uneori gândesc greşit, dar atât pot ei să înţeleagă.

 

În România nu mai există nimic sută la sută curat. Orice mişcare trebuie să aibă ceva necurat la mijloc. Te duci la wc, de fapt vrei să scapi de muncă. Intri pe facebook, de fapt vrei să agăţi. Schimbi bani la exchange, de fapt vrei să destabilizezi economia. Îi dai unui milog bani, de fapt sponsorizezi mafia. Îi dai cuiva o ţigară, de fapt vrei să-l omori. Ne-a tâmpit securitatea pe toţi.

 

P.S. Nu sunt handicapat. Ştiu că sunt oameni care trag sfori, dar cred că unele sfori se mai rup din când în când.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s