Jandarmul, supermenu’ venit de la ţară


jandarmeriaJandarmul este cetăţean superior. De jandarm nu te atingi. Dacă în preşedinte poţi să arunci cu vopsea sau înjurături, în jandarm nu poţi. Este ultraj. Dacă te poţi contrazice cu un politician, cu un jandarm nu poţi. Este prost. Dacă poţi purta un dialog cu un judecător pe teme legislative, cu un jandarm nu poţi. El ştie doar legea aia conform căruia nu ai voie să fii pe stradă. Pe niciuna.

Jandarmul a adunat în carcasa lui de plastic toate funcţiile din sistemul legislativ. Jandarmul este detectiv, cercetează cazul: „Ăsta e ăla tare-n gură, căpitane?”. Jandarmul reţine. „Ia vino mă încoa, futu-ţi cristelniţa mă-tii! Îţi arde de proteste?” iar, de cele mai multe ori, două pulane-n cap şi somn de voie. Suspectul e reţinut. Jandarmul este judecător, el are putere de a priva de libertate un om: „Nu mai calci pe stadioane doi ani, că aşa vreau eu. Şi, dacă nu semnezi procesu’-verbal, îţi dau trei ani şi ‘amendă dublă”. Jandarmul împarte teritorii. „Dă-i drumu’ înapoi la Ploieşti cu toate autocarele!”, „Nu aveţi voie să intraţi în Pungeşti. Este zonă de cercetare într-un dosar penal şi ne distrugeţi probele”. Jandarmul este călău.

Jandarmul nu îşi recunoaşte niciodată vina. Purtătorul de cuvânt, un fel de prostu’-şef, are mereu pregătită poezia: „Jandarmii au fost agresaţi, protestatarii erau beţi şi drogaţi, jandarmii au acţionat conform legii”. Jandarmul nu poate fi pedepsit de lege. El poartă chiloţi negri pe cap şi nu poate fi recunoscut. Automat, cel care-l dă în judecată are mai multe şanse să vadă un unicorn după gratii decât un jandarm. Şi tot el, măria sa, jandarmul nu poate fi nici bătut. El poartă o armură din plastic şi e dotat ca Arnold în Comando pentru fie-mea.

Cine conduce jandarmeria conduce ţara. Iar jandarmii au ajuns mercenarii plătiţi de tine ca să apere interesele altora. Şi, după cum bine ştiţi de la comentatorii sportivi, cea mai bună apărare este atacul.

P.S. Părerea mea de hater vechi al jandarmilor. Primul lucru pentru care trebuie protestat (fără copii) este faţă de legea manifestărilor publice. Nu ştiu dacă mulţi realizează, dar tu, ca să poţi ieşi în stradă împotriva primarului sau a partidului său, ai nevoie de aprobare de la el.

Reclame

6 răspunsuri la „Jandarmul, supermenu’ venit de la ţară

  1. sunteti mici golani care vreti sa faceti tot de capul vostru fara sa aveti o mica farama de bun simt…taran eu? habar nu ai tu mai postac prost cata scoala am eu…si pt ce? citeste legea 550/2004 badarane apoi vorbeste. habar nu ai ce e cu tine…mai bine fa-ne un bine si intoarcete la droguri ca vad ca te-au cam zdruncinat baiete…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s